3 Şubat 2023 Cuma

Uçun Kuşlar Uçun!

UÇUN KUŞLAR Uçun kuşlar uçun Şiir şiir dize dize Dağıtın kara bulutları Karanlığı getirin dize Barış güneşi getirin Işıl ışıl bize. Uçun kuşlar uçun Katar katar dizi dizi Unutalım şiir gibi süzülüşünüzle Dertlerimizi, hüzünlerimizi Serpin gözümüze gönlümüze Yakamoz renkli güzelliğinizi... Erhan Tığlı &&&&&&

2 Şubat 2023 Perşembe

Kim Utanmalı?!

Köylü doktora muayene olur. Doktor ilaç yazar, "Bunlar süpozituardır, makattan kullanacaksın" der. Köyülü anlamaz ama sormaya çekinir, köyde sorar soruşturur, kimse bilemeyince muhtara danışır, o da bilemez ve doktora telefon eder. "Anüsten alınacakmış" der. Köylü gene anlamaz, doktora bu sefer kendisi telefon eder. Doktor öfkeyle "Kıçına sok kıçına!" diye bağırır. Köylü mahcup olur, "Tuh be! Doktor beyi kızdırdım. Yazıklar olsun bana" diye söylenir. O öyle demiş ama yabancı dille konuşmayı, yazmayı marifet sananlar utanmalı değil mi?

1 Şubat 2023 Çarşamba

AN GELİR...

An gelir güzellik padişahından o sevgili bana kurban olsun diye ferman gelir Alınca nazlı yarden haber açar içimde güller sararan benzime kan dizlerime derman gelir ona kavuşma umuduyla içime tatlı bir heyecan vücuduma yeni bir can gelir özlemle çiçeklenir tüm benliğim bakalım yanıma canan çiçeklerime konmaya bal yapmaya ne zaman gelir?

31 Ocak 2023 Salı

MUTLULUK NEREDE

MUTLULUK NERDE? Mutluluk kuş olup uçuyordu Hemen yakaladım Kafese koydum Ama özgür yaşamak istedi Kaçıp gitti kafesinden Aradım taradım Bir türlü bulamadım Tam umudu kesiyordum ki Çocuğun gözlerinde gördüm O yaramazı Elimi uzatınca uçuverdi Dudaklarına kondu çocuğun Güldü çocuk gül oldu Mutluluk çoğaldı Evren gül rengine boyandı

29 Ocak 2023 Pazar

Eşyalar ve İnsanlar...

Eşyalar kullanılmak, insanlar sevilmek içindir ama kimi kişiler eşyaları sever, kırılacak diye ödleri kopar. İnsanları da kendi amaçları doğrultusunda kullanmaktan hoşlanırlar; kırılıp gücenecekleri akıllarına gelmez, gelse bile umurlarında olmaz.