25 Mart 2022 Cuma

Öpücüklü Zayıflama merkezi

ÖPÜCÜKLÜ ZAYIFLAMA Adam ne yapsa zayıflayamıyordu. Yolda giderken "Öpücüklü Zayıflama Merkezi" diye bir levha gördü ve merakla içeri girdi, zayıflamak istediğini söyledi. Kaç kilo vermek istiyorsunuz?" diye sordular. "Şimdilik bir kilo yeter" dedi, onu bir odaya soktular, odada çıplak kızlar vardı, göğüslerinde yakalarsan öpersin" yazılıydı. Adam kızları öpmek için koştu koştu ama hiçbirini yakalamadı. Nefes nefese dışarı çıktı, tartıldı, bir kilo zayıflamıştı. Sevinçle, "iki kilo zayıflamak istesem ne yapmalıyım?" diye sordu. İkinci bir odayı gösterdiler. Orada iri yarı herifler vardı, göğüslerinde "Yakalarsam öperim" yazılıydı. Adam onlardan kaçmak için öyle bir koştu ki iki değil üç kilo zayıfladı!

21 Mart 2022 Pazartesi

Nedir Şiir

NEDİR ŞİİR ŞİİR: Onunla temizlenir içimizdeki kir. Bir düşünceyi, duyguyu bin eder; bin sözcüğü bir. Kapısını açık bulursan hiç düşünme, hemen gir ama özü sözü bir olmak gerekir. Ona yol göstermeye kalkma; O ne zaman nereye gideceğini iyi bilir. O ülkeye sevgiyle gidilir, özveriyle girilir ama yolu biraz taşlı dikenlidir. Gönül bahçesinde açan bir çiçektir, büyüyüp gelişmesi bakım gerektirir. Hiç eskimeyen bir geçmiş, pırıl pırıl bir gelecektir. Güzellikle nefes alıp verir, insancıllığın onur heykelidir. İşlenmesi gereken bir cevherdir ama fazla süse, gösterişe boğulursa içtenliğini yitirir. Kimi zaman acıyla, hüzünle seslenir ama mutlulukla, umutla, özlemle beslenir. Şiir büyüdür Ne melek kanadı ne de şeytan tüyüdür Şairlerin onuncu köyüdür Değirmeninde düşünce, duygu öğütür Sevdasıyla insanları o doğurur, o büyütür. NEDİR ŞİİR: Bulanmadan akan bir ırmak; kötülüğe, çirkinliğe karşı koymaktır şiir. Nedir şiir: Akıllı bir divane, aşk içilen meyhane, duygularını doyurmak, yaşadığını duyurmak için bahanedir şiir.

20 Mart 2022 Pazar

NİYE ÖPMÜYORMUŞ?!

Evin küçük çocuğu konuklardan genç ve güzel bir kadının yanına yaklaşmıyor, ondan uzak duruyordu. Annesi kızdı, "Öpsene oğlum ablanı" dedi. "Çocuk korkuyla, "Hayır, öpmem, öpemem" diye konuştu. Dudak bükerek niye diye sordular. Çocuk önüne bakarak cevap verdi, "Geçenlerde babam kendisini öpmek istedi de tokadı yedi." *** Nişanlı çift kırda gezerken kızın yanağını bir ağacın dalı çizdi. Erkek acıyor mu diye sordu. evet, dedi kız. ne yapmalı? Kız, böyle zamanlarda ninem çizilen yeri öpüverirdi de hemen geçerdi, diye delikanlıya yol gösterdi ama erkek anlamadı,inanma böyle şeylere. Kocakarı masalları bunlar, dedi. *** Geceyarısı erkek kızı evin duvarına, kapı zillerinin olduğu yere dayamış, bir veda öpücüğü istiyor, kız nazlanarak olmaz diyordu. Böyle bir süre cilveleştiler. Derken yukardan bir pencere açıldı, öfkeli bir ses: "Öptüreceksen öptür, öptürmeyeceksen içeri gir de uykumuzu bölme!" diye bağırdı. Fıkralarımızı bir maniyle bitiriyorum: At olur da tepmez mi yar olur da öpmez mi yarin bir öpücüğü yüz bin altın etmez mi?