29 Kasım 2014 Cumartesi

Adalet Evine Dön

ADALET EVİNE DÖN!

Sen gittin gideli ne yapacağımızı şaşırdık, dengemiz bozuldu, terazimiz eskisi gibi doğruyu iyiyi güzeli göstermez oldu. Cüzdanlılar arabalarını kolayca dağdan aşırırlarken vicdanımız seni bulmak için yayan yapıldak yollara düştü ama kötülerin engellerini aşamadı, sırtüstü yere düştü, bir türlü ayağa kalkamadı. Yardımına koşan da olmadı…
            Ne olur evine dön adalet!
            Sen yoksun diye herkes bildiğini okuyor, sadece ben haklıyım deyip birbirlerini suçluyor. İnsaf, merhamet, ayıp, günah gibi duygular yerlerde sürünüyor; sevgi, dostluk, hoşgörü çıkarcıların, dalkavukların ayakları altında eziliyor. Ne olursa olsun aldıran yok!
            Niye sesin soluğun çıkmıyor adalet; yoksa organ mafyasının eline düştün de dalağını, ciğerini politika cambazlarına mı kaptırdın?
            Evine dön adalet, evine!
            “Saraylara layıksın” diyenlere sakın aldırma, kanma, siyasete alet olma, onların tatlı vaatlerine inanma ve tarafsızlıktan ayrılma da mahkemeye işimiz düştüğünde yargıç bizden mi, onlardan mı, paralelci- cemaatçi mi, cüzdanla vicdanı arasına sıkışmış mı deyip kuşkulanmayalım, korkmayalım. Her zaman, her yerde göğsümüzü gere gere dolaşalım.
            Hadi ne olur aramıza dön de; paramıza, torpilimize, amcamıza, dayımıza değil, sana güvenelim, sana sığınalım, geleceğe umutla bakalım.

            Erhan TIĞLI

YAZIMI KIŞA ÇEVİRDİN *Volkan KONAK*

26 Kasım 2014 Çarşamba

Ah İSTANBUL AH

AH İSTANBUL AH!

Ah İstanbul ah!
Sensin beni can evimden vuran, kalbimi yakan
Masum sanır güzelliğine aldanan, kanan
Ama deryaları doldurur döktüğün kan…
Niye böldün ayırdın koca kenti tam ortadan?
Kimbilir kimlerin ahını aldın ki
Gelmiyor bir araya iki yakan!

%%%%&&&&******%%%%

23 Kasım 2014 Pazar

MİZAH HABER: RAŞİT YAKALI'NIN KABAK TATLISI TADINDAKİ KARİKATÜR...

MİZAH HABER: RAŞİT YAKALI'NIN KABAK TATLISI TADINDAKİ KARİKATÜR...: MİZAHHABER - İlk karikatürü 1962 yılında yayınlandığına göre 2014 yılında karikatürcülüğünde 52 yılı geride bırakan Raşit Yakalı usta, 21...