8 Mart 2016 Salı

Emekçi Kadınların Günü

ÇALIŞAN (EMEKÇİ) KADININ GÜNÜ

8 Mart kısaca kadınların günü olarak kabul edilir ama aslında çalışan kadınların günüdür ve bu gün çalışan kadınların kanı, canı pahasına elde edilmiştir. Kadın çalışma hayatında erkekten daha çok çile çeker, ezilir. Çalıştığı işten başka yemek, bulaşık, temizlik, çamaşır yıkamak, erkeklere hizmet etmek gibi işler onu bekler.
Bu gün çalışan ve emekçi kadınlara analarının ak sütü gibi helaldir.
Bir de çalışmayıp koca parası yiyen, evin işleri için hizmetçi tutan, süslenip gezmekten başka bir şey yapmayan, çocuklarına dadılara baktıran ama bu günü kendilerinin hakkı sanarak erkeklerden hediye bekleyen kadınlar var ve ne yazık ki en çok onların sesi çıkıyor.
Sırtlarını zengin kocalarına dayayan kadınlar çeşitli nedenlerle erkeklerin kulu kölesi haline gelen kötü yola düşmüş olarak gördükleri kadınları küçümserler, hayat kadını dedikleri bu kişiler kendilerini erkeklere perakende olarak sundukları için kötüdürler, hiç sevmedikleri erkeklere parası için katlanan ve etlerini toptan satan süs biberleri ise çok iyidirler(!)
Neyse, zülfi yare daha fazla dokunup şimşekleri üstümüze çekmeyelim ve bu günü fazlasıyla hak eden, baş üstünde tutulması gereken çalışan(emekçi) kadınlarımızın günlerini kutlayalım.

Daha önce çalışıp emekli olan ve emekliliklerini batıda olduğu gibi rahat yaşaması gereken kadınlarımızı da unutmayalım. Saygıyla ellerini öpelim.

1 yorum:

asikar dedi ki...

“Ayıp, günah olmasaydı/
Defterimiz dolmasaydı/
Herkes birbirini yerdi/
Cehennemden korkmasaydı...”

***Erhan Tığlı***
sevgili öğretmenim yine birbirini yemiyorlar mı? baksana her taraf kan gölü bana kalırsa hiç bir şeyden korktukları yok bir birini kandırıyorlar sevgiler korku olmasın hep sevgi ile kalalım